This page is under construction

Please give me some more time

De leden van de fotogroep van Buurtwerkkamer MultiBron in de wijk Venserpolder (Amsterdam Zuidoost), willen het transformatorhuisje in de Albert Camuslaan verfraaien. Daarvoor hebben ze tijdens verschillende fotoshoots in de buurt 1860 portretten van buurtbewoners gemaakt. Deze buurtportretten zijn verwerkt in vier gigantische mozaïeken waarmee de naamgevers van de omliggende straten zijn afgebeeld: de schrijvers Albert Camus, Agatha Christie, Anatole France en Alexander Dumas.

De mozaïeken zijn op aluminium panelen gedrukt die de wanden van het transformatorhuisje bekleden. Aan de schrijversportretten zijn biografisch notities en een karakteristieke quote toegevoegd.

De samenstellende portretten zijn soms groot, soms klein uitgevoerd, afhankelijk van de detaillering van het onderliggende schrijversportret. Hierdoor krijgt het beeld een bijzonder dynamische uitstraling. Buurtbewoners herkennen zichzelf op grote afstand, of hun buurman, neef,  kapper of postbode. Wanneer ze dichterbij komen herkennen ze steeds meer portretten.

De samenstellende portretten en de uitvoering op aluminium panelen zijn van hoge kwaliteit: ook wanneer de portretfoto’s niet meer dan een centimeter groot zijn, blijven ze duidelijk herkenbaar.

Het eindresultaat is een bijzonder attractief en hoogwaardig kunstwerk van de buurt, door de buurt en voor de buurt. Zowel de makers als de geportretteerden zijn trots op het resultaat.

Hier de video van de onthulling van het project.

Dit community arts project is een initiatief van Hans Westland van MultiBron en van fotograaf Co de Kruijf.

Co de Kruijf heeft ook de fotogroep en de fotoshoots georganiseerd en begeleid en hij is de ontwerper van de mozaïeken. Het project is gefinancierd door Woningstichting Eigen Haard en de Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost.

Click here to add your own text